Naša predajňa

Predajňa Herbalus

Naša predajňa spojená s kaviarňou, po vzore holandských coffeeshopov, je unikátne miesto v centre Ostravy na adrese Šubertova 4, kde si môžete nakúpiť, dať si kávu, ubaliť jointa, posedieť s priateľmi či prísť pre radu ohľadom zdravia.

 

Predajňa Herbalus

 

Nie ste z Ostravy, ale zaujíma Vás, ako to u nás vyzerá? Nie je problém, doprajte si virtuálnu prehliadku!

 

 

Ako vznikla naša predajňa respektíve Herbalus coffeeshop?

Písal sa rok 2020. Zrodila sa firma Herbalus, zasadené kvietky rástli, ladili sme zloženie a receptúry našich budúcich výrobkov a tvoril sa e-shop. Od začiatku sme však vedeli, že nechceme byť iba on-line predajcom, ale otvoriť aj klasický kamenný obchod, respektíve kaviareň spojenú s obchodom. Inšpiráciou nám boli holandské coffeeshopy a ich špecifická priateľská atmosféra.

 

Bol to rok covidový s množstvom reštrikcií ohľadom vychádzania a vôbec všetkého. Dni plné príprav a práce som si ja, Tomáš – zakladateľ, snažil spríjemňovať večernou prechádzkou po Ostrave. Ako som sa tak túlal ulicami Ostravy, narazil som na prázdny priestor v centre mesta, ktorý ma pohľadom zvonka zaujal natoľko, že som bol rozhodnutý si ho pozrieť aj zvnútra.

 

herbalus

 

Priestor však nebol nikde ponúkaný na prenájom a majiteľa nikto nepoznal. Jediný kontakt na majiteľa bolo meno a adresa v katastri. Rozhodol som sa teda napísať mu list. Po staru, poštou. Po niekoľkých týždňoch mi zazvonil telefón a na moje radostné prekvapenie sa ozval majiteľ s ponukou prenájmu dopytovaných priestorov. Priestor bol úžasný a rýchlo sme si podali ruku. Okrem budovania firmy nás čakalo aj vybudovanie predajne.

 

herbalus prodejna herbalus prodejna priprava herbalus bar

 

Počas nasledujúcich ôsmich mesiacov sme priestor vlastnými rukami (a za pomocou stolára, ktorému vďačíme za nábytok) dostali do podoby, ktorú môžete vidieť dnes. Do podoby nádherného, ​​útulného miesta, kde sa kĺbi drevo a zeleň. Do podoby, kde každé ráno po príchode do práce moje srdiečko zaplesá a mne sa automaticky objaví úsmev na tvári.

 

herbalus prodejna

 

Takto vyzerala naša predajňa po otvorení v júli roku 2021

 

Podarilo sa nám vytvoriť krásne miesto, v ktorom si môžete nakúpiť, posedieť pri dobrej káve či čaji, stretnúť sa s priateľmi, ubaliť si jointa či sa poradiť o čomkoľvek spojenom so zdravím, kanabisom či inými látkami (ak to bude v našich silách a znalostiach :-) )

 

Budeme sa tešiť na Vašu návštevu!

 

Tomáš Konieczny
Zakladateľ & konateľ

Tomáš Konieczny