Zdravé potraviny

Objavte našu novú kategóriu Zdravé potraviny! Ponúkame široký výber kvalitných produktov, ktoré prinesú do vášho života zdravie a energiu. Naša ponuka zahŕňa rôznorodé organické produkty vhodné na dlhodobú konzumáciu.

Čo sú zdravé potraviny?

Zdravé potraviny, ktoré nájdete v našej ponuke, sú potraviny, ktoré sú vhodné na pravidelnú a dlhodobú konzumáciu. Tzn. v tejto kategórii sa nachádzajú potraviny, ktorých konzumácia má pozitívny vplyv na ľudský organizmus.

 

Ak získame vašu dôveru a budete veriť našim znalostiam, na oplátku v tejto kategórii budete nachádzať potraviny, nad ktorými nebudete musieť premýšľať, analyzovať ich a váhať, či sú pre vaše zdravie dobré alebo zlé. Nájdete tu len to, čo je pre vás naozaj dobré.

 

Tu je niekoľko kritérií, ktoré musia potraviny v tejto kategórii spĺňať:

 

1. Nutričná hodnota

Zdravé potraviny sú definované najmä svojim obsahom živín. Vo všeobecnosti obsahujú kvalitné bielkoviny, tuky či sacharidy a samozrejme sú bohaté na dôležité živiny ako sú vitamíny, minerály a vláknina. Samozrejme nesmú obsahovať škodlivé látky, ako sú trans-tuky, pridaný cukor a či nadmerné množstvo sodíka.

 

2. Celkový prínos pre zdravie

Z hľadiska celkového prínosu pre zdravie, zdravé potraviny sú tie, ktoré podporujú dobrý zdravotný stav a pomáhajú v prevencii rôznorodých ochorení. To zahŕňa potraviny, ktoré pomáhajú znižovať riziko chorôb a chronických stavov, ako sú srdcové ochorenia, demencia, diabetes a niektoré typy rakoviny. Smutným faktom je, že v Česku aj na Slovensku (ale aj vo svete) je väčšina chronických ochorení aj najčastejších príčin úmrtí spôsobená práve nevhodným stravovaním.

 

3. Prírodné a minimálne spracované

V tejto kategórii nájdete starostlivo vybrané potraviny, ktoré sú čo najmenej spracované či úplne nespracované (RAW) a uchovávajú si tak maximum svojej prirodzenej chuti a živín. Nami vybrané produkty pochádzajú z kontrolovaných zdrojov a sú ideálne pre každého, kto hľadá čistú stravu a autentickú chuť bez umelých prísad.

 

4. Orientácia na dlhovekosť

Jedným z kľúčov pre potraviny nachádzajúce sa v našej ponuke je to, aby podporovali dlhý a zdravý život, tzn. dlhovekosť. Nami ponúkané produkty sú často bohaté na vitamíny, minerály, antioxidanty a ďalšie živiny, ktoré sú kľúčové pre podporu optimálneho zdravia a prevenciu chronických ochorení. Ich konzumáciou dochádza k optimalizácii zdravia na každom kroku vašej životnej cesty. V našej ponuke nájdete od superpotravín, ktoré sú prirodzene bohaté na antioxidanty, cez čaje, kávu či yerba maté posilňujúce telo aj myseľ, až po orechy, semienka či sušené ovocie, ktoré sú zdrojom kľúčových živín.

 

5. Udržateľnosť a etika

V širšom zmysle sa pojem zdravých potravín môže týkať aj udržateľného a etického spôsobu produkcie. To znamená preferovanie potravín, ktoré sú pestované s ohľadom na životné prostredie a blaho zvierat. Namiesto korporácií a veľkopestovateľov sa snažíme spolupracovať s menšími farmármi a lokálnymi pestovateľmi, ktorí prevádzkujú udržateľné poľnohospodárstvo. Udržateľné poľnohospodárske metódy často kladú dôraz na zachovanie alebo obnovu biodiverzity, vrátane používania pôvodných a odolných odrôd plodín. To pomáha zabezpečiť genetickú rozmanitosť, zdravie ekosystémov a významne zvyšuje kvalitu pestovaných potravín.

 

6. Bio & ekologické poľnohospodárstvo

Snažíme sa ponúkať produkty v BIO štandardoch či s naprostým minimom použitím chémie pri pestovaní. Ekologické, alebo bio poľnohospodárstvo, minimalizuje použitie syntetických hnojív a pesticídov, čo má za cieľ znížiť záťaž pre životné prostredie a zlepšiť zdravotný stav pôdy a vodných zdrojov. Produkty z ekologického poľnohospodárstva sú považované za zdravšie vďaka nižšiemu výskytu chemických rezíduí. Zároveň tiež vďaka vyššej biodiverzite obsahujú významne viac živín.

 

Týmito rôznymi definíciami a perspektívami chceme ukázať, že „zdravé potraviny“ pre nás nie sú len o nutričnej hodnote, ale zahŕňajú široké spektrum faktorov, od celkového prínosu zdravia až po etické a ekologické aspekty.

 

Ste pestovateľ či producent potravín, ktoré spĺňajú kritériá uvedené vyššie? Ozvite sa nám s vašou ponukou na sales@herbalus.cz 

 

Čo sa stane, ak sa začnete stravovať zdravými potravinami?

  1. Zlepšenie energetickej hladiny: 
    Vyvážená strava plná živín dodá telu potrebnú energiu, čo vedie k zvýšenej fyzickej a mentálnej výkonnosti.
  2. Zlepšenie trávenia: 
    Strava bohatá na vlákninu (napr. ovocie, zelenina, celozrnné produkty) podporuje zdravé trávenie a pomáha pri prevencii zápchy/hnačiek a ďalších tráviacich problémov.
  3. Zlepšenie imunitného systému: 
    Strava bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty (napr. ovocie, zelenina, orechy, semienka) posilňuje imunitný systém a zvyšuje odolnosť organizmu voči chorobám.
  4. Zníženie rizika chronických chorôb:
    Zdravá strava pomáha znížiť riziko vzniku chronických ochorení, ako sú srdcové choroby, cukrovka typu 2, hypertenzia a niektorých typov rakoviny.
  5. Zlepšenie nálady a duševného zdravia:
    Najnovšie štúdie aj skúsenosti samotných ľudí potvrdzujú, že zdravá strava má pozitívny vplyv na duševné zdravie a je zásadná pri prevencii a liečbe depresií a úzkostí.
  6. Zníženie hmotnosti:
    Ak je zdravá strava spojená s kalorickým deficitom, vedie k strate prebytočnej telesnej hmotnosti a lepšiemu riadeniu hmotnosti.
  7. Zdravšia pokožka:
    Vitamíny a antioxidanty v zdravej strave môžu prispieť k zdravšej a žiarivejšej pokožke.
  8. Lepšia kvalita spánku:
    Zdravá strava prispieva k lepšiemu spánku vďaka lepšej regulácii cukru v krvi a zníženiu stresu.
  9. Dlhodobé zdravie a dlhovekosť:
    Celkovo môže zdravá strava prispieť k dlhovekosti a kvalitnejšiemu životu v starobe.
  10. Lepšia koncentrácia a kognitívne funkcie:
    Strava bohatá na omega-3 mastné kyseliny (napr. ryby, orechy, semienka) a antioxidanty môže podporovať funkciu mozgu, zvyšovať schopnosť koncentrácie a zlepšovať pamäť.
  11. Lepšie zdravie srdca:
    Konzumácia potravín bohatých na zdravé tuky (napr. orechy, semienka, olivový olej) a obmedzovanie nasýtených a trans tukov znižuje hladinu cholesterolu a znižuje riziko srdcových chorôb.
  12. Stabilnejšia hladina cukru v krvi:
    Vyvážená strava s nízkym glykemickým indexom môže pomôcť stabilizovať hladinu cukru v krvi, čo je zvlášť dôležité pre osoby s cukrovkou alebo prediabetom (prediabetom trpí nevedomky až 40 % populácie).
  13. Podpora zdravého starnutia:
    Konzumácia antioxidantov a ďalších živín pomáha spomaliť proces starnutia a podporiť zdravie pokožky, kĺbov a ďalších telesných systémov.
  14. Zníženie únavy a zvýšenie vitality:
    Strava bohatá na železo a ďalšie dôležité minerály môže pomôcť predchádzať anémii a znížiť únavu.
  15. Podpora zdravia očí:
    Vitamíny A, C a E a ďalšie živiny (napr. luteín a zeaxantín) môžu podporiť zdravie očí a znížiť riziko očných problémov, ako je makulárna degenerácia a šedý zákal.
  16. Posilnenie svalov a regenerácia:
    Dostatočný príjem bielkovín a ďalších živín je kľúčový pre svalovú regeneráciu a rast, čo je dôležité pre fyzicky aktívnych jedincov a športovcov.

Je dôležité si uvedomiť, že prechod na zdravú stravu by mal byť postupný a vyvážený, aby telo malo čas sa prispôsobiť a aby boli zachované všetky potrebné živiny. Akonáhle však vymeníte spracované potraviny za zdravú stravu, začnete sa cítiť ako superčlovek.

 

Čo je Herbalus Organic?

Herbalus Organic je označenie pre RAW potraviny značky Herbalus, tzn. ktoré sú prírodného pôvodu a neprešli žiadnym priemyselným spracovaním a neobsahujú žiadne pridané zložky.

  • Produkt neobsahuje pridaný cukor
  • Produkt neobsahuje "éčka"
  • Produkt neobsahuje palmový / repkový olej (ani žiadny iný) olej
  • Produkt je naturálny, raw a bez akéhokoľvek spracovania
  • Produkt neobsahuje lepok
Novinka
Odporúčame
Herbalus Organic - Makadamové orechy raw & natural
Skladom
(0x)
Herbalus Organic - Makadamové orechy raw & natural

Makadamové orechy sú známe svojou jemnou chuťou a bohatou krémovou štruktúrou. Tieto malé okrúhle orechy majú vysoký obsah zdravých tukov, antioxidantov a minerálov, ako je železo a horčík. Makadamové orechy sú nielen chutné, ale poskytujú aj množstvo zdravotných výhod vrátane podpory zdravia srdca a zlepšenia metabolických funkcií.

od 7,99 €

Novinka
Odporúčame
Herbalus Organic - Para orechy raw & natural
Skladom
(0x)
Herbalus Organic - Para orechy raw & natural

Para orechy, známe aj ako "brazílske orechy", sú výživné plody stromu Bertholletia excelsa, ktorý rastie v amazonskom dažďovom pralese. Tieto jedinečné jadrá sú cenené pre vysoký obsah zdravých tukov, bielkovín a dôležitých minerálov, ako je selén, horčík a zinok. Vďaka svojej výživnej hodnote a bohatej chuti sú obľúbené po celom svete a predstavujú dôležitý zdroj obživy pre miestne komunity v Amazónii.

od 5,99 €

Novinka
Herbalus Organic - Vlašské orechy raw & natural
Skladom
(0x)
Herbalus Organic - Vlašské orechy raw & natural

Objavte silu prírody s našimi prvotriednymi vlašskými orechmi! Sú bohaté na zdravé tuky, bielkoviny, vlákninu a dôležité vitamíny - sú ideálnou potravinou pre váš každodenný jedálniček. Naše vlašské orechy sú starostlivo vyberané a balené, aby vám poskytli najvyššiu kvalitu a čerstvosť. Pridaním vlašských orechov do svojho jedálnička podporíte svoje zdravie prirodzeným spôsobom.

od 3,99 €

Novinka
Odporúčame
Herbalus Organic - Mandle raw & natural lúpané jadrá
Skladom
(0x)
Herbalus Organic - Mandle raw & natural lúpané jadrá

Objavte lahodné a výživné lúpané mandle, prírodný poklad plný jemnej chuti a zdravia. Naše mandle pochádzajú zo starostlivo vybraných mandľových sadov, kde sú pestované s ohľadom na životné prostredie a najvyššie štandardy kvality. Mandle bez šupky sú nabité živinami a majú hladkú textúru a delikátnu chuť, čo ich robí ideálnou potravinou pre pravidelnú konzumáciu.

od 3,99 €

Novinka
Herbalus Organic - Mandle raw & natural ve slupce
Skladom
(0x)
Herbalus Organic - Mandle raw & natural ve slupce

Objavte lahodné a výživné mandle v šupke, prírodný poklad plný rozmanitých chutí a zdravia. Naše mandle pochádzajú z starostlivo vybraných mandľových sadov, kde sú pestované s ohľadom na životné prostredie a najvyššie štandardy kvality. Šupka mandlí je zdrojom vlákniny a chráni ich jemnú chuť a chrumkavú textúru, zatiaľ čo vo vnútri skrývajú bohatstvo vitamínov, minerálov, bielkovín a zdravých tukov.

od 3,99 €

Novinka
Herbalus - Pistácie pražené & solené
Skladom
(0x)
Herbalus - Pistácie pražené & solené

Objavte výnimočnú chuť našich pražených a solených pistácií Herbalus! Dokonale chrumkavé a lahodné, ideálne ako zdravá desiata alebo výživná maškrta plná zdravých tukov a bielkovín. Nechajte sa uniesť jedinečnou kombináciou skvelých chutí a pridajte do svojho jedálnička kúsok prírody.

od 5,00 €

Novinka
Najpredávanejšie
Herbalus Organic - Pistácie raw & natural
Skladom
(0x)
Herbalus Organic - Pistácie raw & natural

Naturálne raw nesolené pistácie, ktorých lúpané jadrá v prémiovej kvalite sú ideálnou voľbou pre každého milovníka zdravého jedla a maškrtenia. Vďaka svojej jemnej chuti a skvelej stráviteľnosti patria medzi najobľúbenejšie oriešky na planéte. Tieto pistácie sú perfektné nielen na priamu konzumáciu, ale aj ako ingrediencia pre rôznorodé kulinárske počiny, ako napr. maslá, zákusky, šaláty, hummus či torty.

od 8,79 €

Novinka
Herbalus Organic - Kešu orechy raw & natural WW320 PREMIUM
Skladom
(0x)
Herbalus Organic - Kešu orechy raw & natural WW320 PREMIUM

Krémové, jemne sladkasté kešu orechy WW320, ktoré sú synonymom prvotriednej kvality. Tieto nepražené a nesolené kešu orechy vynikajú nadštandardnou veľkosťou, sú plné bielkovín, vlákniny a vitamínov. Prémiová voľba pre zdravé maškrtenie, varenie, zdobenie tort, obohatenie šalátov, smoothie misiek, či ako základ plnohodnotného jedla. Naše kešu orechy WW320 sú lahodné a ideálne pre každú príležitosť.

od 3,99 €

Novinka
Rwanda – Tumba washed | Espresso | Fathers Coffee Roastery
Skladom < 5 ks
(0x)
Rwanda – Tumba washed | Espresso | Fathers Coffee Roastery

Na severe Rwandy, v samom srdci Afriky, sa nachádza spracovateľská stanica Tumba. Cesty z Kigali, hlavného mesta Rwandy, do stanice ležia vysoko v horách. Odhaľuje pôsobivú krajinu jasne zelených kopcov, pretkanú farmami, kam až dohliadnete. Stovky oddaných drobných farmárov sem nosia zrelé kávové čerešne na spracovanie. Káva, ktorú pre nás nazbierali chutí ako korenený ananásový džús.

49,90 €

Novinka
Brazilia – Cafeina | Espresso | Fathers Coffee Roastery
Skladom < 5 ks
(0x)
Brazilia – Cafeina | Espresso | Fathers Coffee Roastery

Brazilská CAFEINA je každodennou istotou stabilného espressa s nízkou aciditou. Svojou zložením a pražením dosahuje veľmi chutných tónov lieskovoorieškového masla, višne, čokolády a sladkého tabaku. Pripravíte z nej príjemný šálku kávy, ktorú si vychutná úplne každý. Je vhodná ako pre kaviarne hľadajúce chuťovo jednoduchšie espresso, tak pre nenáročnú prípravu u vás doma alebo v práci. Odporúčame ju aj do automatických espresso kávovarov.

29,90 €

Konopný čaj - IMUNITA
Skladom
(2x)
Konopný čaj - IMUNITA

Konope sme obohatili kombináciou kurkumy a zázvoru, tie podporujú imunitný systém. Nemohli chýbať ani listy moringy, ktoré správne ovplyvňujú metabolizmus sacharidov a ibištek, ktorý má blahodárny vplyv na vitalitu. Vyskúšajte túto nezameniteľnú kombináciu chutí a podporte touto príjemnou formou svoj imunitný systém. Konopný čaj významne odporúčame tiež pre úľavu pri žalúdočných ťažkostiach.

7,90 €

Konopný čaj - METABOLIZMUS
Skladom
(43x)
Konopný čaj - METABOLIZMUS

Lahodné spojenie konope, moringy - ovplyvňujúcej metabolizmus sacharidov, škorice, ktorá pomáha udržiavať správnu úroveň cukru v krvi a zázvoru, ktorý zrýchľuje metabolizmus, je kúzelnou kombináciou pre každého, kto sa chce chutným spôsobom starať o svoje telo. Konopný čaj významne odporúčame tiež pre úľavu pri žalúdočných ťažkostiach.

7,90 €

Najpredávanejšie
YERBA MATE - Guarana
Skladom
(5x)
YERBA MATE - Guarana

Yerba mate je juhoamerický nápoj s povzbudzujúcimi účinkami. Napomáha chudnutiu, dodáva energiu, potláča únavu a vyčerpanie, zlepšuje kognitívne funkcie, znižuje hladinu zlého cholesterolu a zlepšuje krvný obeh. Kombinácia s guaranou zvyšuje stimulačné účinky yerby, zlepšuje sústredenie, pamäť, zrýchľuje metabolizmus a spaľovanie tukov.

od 10,90 €

Najpredávanejšie
Konopný čaj - UPOKOJENIE A SPÁNOK
Skladom
(24x)
Konopný čaj - UPOKOJENIE A SPÁNOK

Výnimočné spojenie konope, medovky, levandule a chmeľu vám pomôže s upokojením, odpočinkom, regeneráciou a k lepšiemu spánku. Táto kombinácia zároveň podporuje správne fungovanie nervovej sústavy. Relax a odpočinok sú základom našej telesnej pohody. Stavte na prírodný konopný čaj s unikátnymi prísadami a presvedčte sa, aké príjemné je starať sa o svoj nervový systém!

9,90 €

YERBA MATE - Energy
Skladom
(1x)
YERBA MATE - Energy

Yerba mate, extrakt zo zeleného čaju, camu camu a ženšenu - to je Yerba mate - ENERGY. Yerba mate je juhoamerický nápoj s povzbudzujúcimi účinkami. Napomáha chudnutiu, dodáva energiu, potláča únavu a vyčerpanie, zlepšuje kognitívne funkcie, znižuje hladinu zlého cholesterolu a zlepšuje krvný obeh.

od 10,90 €

YERBA MATE - Tutti Frutti
Skladom
(1x)
YERBA MATE - Tutti Frutti

Tutti Frutti je kombinácia yerby mate s lahodnou chuťou a vôňou ovocia. Yerba mate je juhoamerický nápoj s povzbudzujúcimi účinkami. Napomáha chudnutiu, dodáva energiu, potláča únavu a vyčerpanie, zlepšuje kognitívne funkcie, znižuje hladinu zlého cholesterolu a zlepšuje krvný obeh.

od 10,90 €

YERBA MATE - Cannabis
Skladom
(0x)
YERBA MATE - Cannabis

Stimulačné a relaxačné účinky zároveň? Áno, to je YERBA MATE - Cannabis. Yerba mate napomáha chudnutiu, dodáva energiu, potláča únavu a vyčerpanie, zlepšuje kognitívne funkcie, znižuje hladinu zlého cholesterolu a zlepšuje krvný obeh.

od 10,90 €

Konopné semienko lúpané
Nie je skladom
(9x)
Konopné semienko lúpané

Konopné semienko podporuje správnu funkciu kardiovaskulárneho systému a imunity. Urýchľuje proces hojenia a zlepšuje stav pokožky. Nájdeme v ňom všetkých 20 aminokyselín, vrátane tých esenciálnych, proteíny, nenasýtené mastné kyseliny, vlákninu, vitamíny a minerály.

7,50 €