Čo je to joint?

Viete, aký je rozdiel medzi jointom, bluntom a spliffom?

Tomáš Konieczny

Tomáš Konieczny

Zakladatel a jednatel

Zdieľajte článok:

Čo je to joint?

Rozdiel je v obsahu, ale nielen to! Ako vám v nasledujúcich riadkoch priblížime, joint, blunt a spliff sa líšia aj materiálom "obalu".

 

Možnosti fajčenia konope

Joint a spliff

Joint je čisté konope, takže keď hovoríte o fajčení, mali by ste používať tento termín. Ak budete počuť, že niekto fajčí jointa, môžete si byť istí, že v jeho jointe nie sú žiadne prímesi. Vyznačuje sa tiež tým, že sušené a drvené listy konope sú zabalené do tenkých papierikov. Filtre nájdete v balení s papierikmi a môžete ich použiť na ubalenie jointa, aj keď nie je núdza o ľudí, ktorí siahajú po filtroch z cigariet. Taký twist má tiež papierový náustok - rovnako ako spliff, aj keď obsah je veľmi odlišný. Spliff je zmes marihuany a tabaku, resp. konopy a tabaku. Spliffy sa používajú okrem iného v krajinách, kde fajčenie marihuany nie je legálne, takže sa s nimi v mnohých krajinách stretnete pomerne často.

 

Blunt

A čo blunt? Tento obľúbený termín sa používa ako náhrada za slovo "joint", ale len sčasti oprávnene. Blunt obsahuje čisté konope bez prímesí, ale rozdiel je v tom, že blunt je silnejší. Preto sú blunty ľahko rozpoznateľné aj zo značnej vzdialenosti - sú to neobvykle silné "cigarety" a svojou veľkosťou môžu dokonca pripomínať dokonca aj cigary. Milovníci bluntov používajú tabakové alebo konopné polotovary vyrobené z listov týchto rastlín.Stojí za to vedieť, že chuť jointov balených do papiera a produktov balených do lístia sa výrazne líšia, čo môžu poznať nielen znalci, ale aj úplní začiatočníci, určite sa oplatí vyskúšať rôzne varianty, aby ste našli možnosť, ktorá najlepšie vyhovuje vašim preferenciám.

 

Zaujímavé je, že v Spojených štátoch majú slová joint a spliff opačný význam ako v Európe. Milovníci fajčenia by na to mali pri cestách do zahraničia pamätať, aby sa vyhli nepríjemným prekvapeniam. Nejde len o účinok, ale aj o chuť spliffu. To závisí od obsahu, ale aj od toho, do čoho je zabalený.

 

Po čom stojí za to siahnuť?

Ako iste tušíte, čisté konope má oveľa silnejší účinok ako v zmesi s tabakom a tiež intenzívnejšiu chuť a vôňu. Začiatočníkom sa preto odporúča vyskúšať prvýkrát spliffy, aj keď samozrejme pokiaľ chcete hneď vyskúšať, aký je joint, nič proti tomu nenamietame. Je však potrebné postupovať opatrne, aby sa predišlo nepríjemným vedľajším účinkom (ako je nevoľnosť alebo dokonca zvracanie). Čisté konope môže mať pozitívny vplyv na vašu náladu a dokonca aj na vaše zdravie, zmierňuje príznaky nespavosti, zápalov a dokonca aj takých závažných ochorení, ako je epilepsia, a tiež uľavuje od bolesti rôzneho pôvodu. Pomáha tiež dosiahnuť stav uvoľnenia, a preto ho mnoho ľudí používa na relaxáciu po obzvlášť náročnom dni. Upokojenie možno dosiahnuť aj fajčením spliffu a účinky konope zmiešaného s tabakom sú tak mierne, že ich amatéri používajú aj za bežných okolností.

 

Herbalus všetko, čo potrebujete na fajčenie

Či už patríte medzi nadšencov do konope, alebo len chcete zistiť, ako chutí joint alebo spliff a aký má vplyv na vaše telo, máme pre vás všetko, čo potrebujete. Nájdete u nás jednoducho všetko, čo treba. Papieriky, filtre, dutinky a predovšetkým aj drvičky sa ľahko používajú a určite vyjdú v ústrety vašim potrebám.

Autor: Tomáš Konieczny