Superpotraviny

Konopné semienka, čaj, Algae alebo Yerba maté sú superpotraviny plné vitamínov, minerálov a makroživín, ktoré pozitívne ovplyvňujú fungovanie Vášho tela.

Konopné semienko

 

Konopné semienko sa všeobecne považuje za veľmi významný zdroj výživy, užitočných tukov, minerálov a proteínov. Semienka nielen chutia skvele ale sú aj vhodným prírodným zdrojom vitamínu E, draslíka, horčíka, železa, zinku aj fosforu.

 

Ako užívať konopné semienko?

 

Konopné semienko je skvelé nielen na prípravu slaných, ale tak aj sladkých jedál ako napríklad do jogurtu, polievky, šalátov a sendviča. V predstavivosti sa medze nekladú a preto skúste konopné semienko so svojou originálnou kombináciou.

 

Konopné čaje

 

V našej ponuke konopných čajov môžete nájsť hneď niekoľko špecializovaných druhov, ktoré svojou výnimočnou kombináciou napomáhajú buď upokojeniu a spánku, metabolizmu alebo imunite. Konope je sušené prírodným spôsobom a následne ručne triedené. Konope pôsobí protizápalovo, uvoľňuje stres a napätie a tiež upokojuje myseľ. Konopný čaj je vhodný na úľavu od bolesti a ďalšou výhodou je, že je plný antioxidantov.

 

Ako pripraviť konopné čaje?

 

Jedna porcia konopného čaju sú 1-2 lyžičky, ktoré zalejte 200-250 ml horúcej vody a nechajte 3-5 minút lúhovať. Je dôležité nezalievať čaj vriacou vodou, pretože je potom pravdepodobné, že zhorkne.

 

Čo je to Yerba maté?

 

Yerba maté je juhoamerický nápoj s povzbudzujúcimi účinkami. Sušené listy a tyčinky cezmíny paraguajskej alebo yerba maté, možno prirovnať k čaju. Nápoj yerba maté je zdrojom energie, stimuluje nervový systém, zvyšuje schopnosť sústredenia, zlepšuje pamäť, znižuje krvný tlak a odstraňuje pocit únavy a hladu. Viac o yerba maté tu.

 

Ako pripraviť yerba maté?

 

Jedna porcia yerby maté sa pohybuje okolo 5 gramov alebo 2-3 čajové lyžičky, ktoré je možné použiť a zaliať opakovane (cca 7x), kým nestratia svoju charakteristickú chuť. Do kalabasy alebo hrnčeka nasypeme sušinu.

 

Potom pridáme vodu o teplote okolo 70-80 ° C, kedy najprv nalejeme toľko vody, aby ju sušina mohla vstrebať a neskôr doplníme do konca. Po 4-5 minútach je yerba maté pripravená na pitie. Yerba sa pije špeciálnou slamkou so sitkom nazývanou bombilla, ktorá je podstatná pre to, aby sa nechcené časti yerby nedostávali užívateľovi do úst.

 

Na eshope nájdete hneď 4 varianty yerby a je len na Vás akú kombináciu zvolíte.

 

TIP: Vyskúšajte pitie yerby maté s citrónom, kedy kombinácia yerby a citrónu vytvára veľmi špecifickú a lahodnú chuť.

 

YERBA MATE - Cannabis
Skladom
(0x)
YERBA MATE - Cannabis

Stimulačné a relaxačné účinky zároveň? Áno, to je YERBA MATE - Cannabis. Yerba mate napomáha chudnutiu, dodáva energiu, potláča únavu a vyčerpanie, zlepšuje kognitívne funkcie, znižuje hladinu zlého cholesterolu a zlepšuje krvný obeh.

10,90 €

Konopné semienko lúpané
Skladom
(9x)
Konopné semienko lúpané

Konopné semienko podporuje správnu funkciu kardiovaskulárneho systému a imunity. Urýchľuje proces hojenia a zlepšuje stav pokožky. Nájdeme v ňom všetkých 20 aminokyselín, vrátane tých esenciálnych, proteíny, nenasýtené mastné kyseliny, vlákninu, vitamíny a minerály.

7,50 €

Konopný čaj - IMUNITA
Skladom
(1x)
Konopný čaj - IMUNITA

Konope sme obohatili kombináciou kurkumy a zázvoru, tie podporujú imunitný systém. Nemohli chýbať ani listy moringy, ktoré správne ovplyvňujú metabolizmus sacharidov a ibištek, ktorý má blahodárny vplyv na vitalitu. Vyskúšajte túto nezameniteľnú kombináciu chutí a podporte touto príjemnou formou svoj imunitný systém. Konopný čaj významne odporúčame tiež pre úľavu pri žalúdočných ťažkostiach.

7,90 €

Konopný čaj - METABOLIZMUS
Skladom
(42x)
Konopný čaj - METABOLIZMUS

Lahodné spojenie konope, moringy - ovplyvňujúcej metabolizmus sacharidov, škorice, ktorá pomáha udržiavať správnu úroveň cukru v krvi a zázvoru, ktorý zrýchľuje metabolizmus, je kúzelnou kombináciou pre každého, kto sa chce chutným spôsobom starať o svoje telo. Konopný čaj významne odporúčame tiež pre úľavu pri žalúdočných ťažkostiach.

7,90 €

Najpredávanejšie
Konopný čaj - UPOKOJENIE A SPÁNOK
Skladom
(23x)
Konopný čaj - UPOKOJENIE A SPÁNOK

Výnimočné spojenie konope, medovky, levandule a chmeľu vám pomôže s upokojením, odpočinkom, regeneráciou a k lepšiemu spánku. Táto kombinácia zároveň podporuje správne fungovanie nervovej sústavy. Relax a odpočinok sú základom našej telesnej pohody. Stavte na prírodný konopný čaj s unikátnymi prísadami a presvedčte sa, aké príjemné je starať sa o svoj nervový systém!

9,90 €